Knivslipare Brusletto - Två Steg - Stål/Svart - 20cm
Varje kock behöver en riktigt vass kockkniv!
Bruslettos knivslipare slipar knivar i två steg och den kan användas till både europeiska och japanska knivar.
Slipa dock aldrig knivar med tänder, knivar med keramisk blad eller knivar som inte är helt rena.
Bruslettos knivslip har keramiska hjul och handtag i plast inlagt med rostfritt stål. Knivsliparens slipstenar är tillverkade i rostfritt stål med diamantbeläggning 360 korn och keramiska slipskivor 1000 korn.
Nr 1 Slipar, skärper och underhåller eggen. (Metallknivar)
Nr 2 Förfinar och polerar eggen. (Keramikhjul)
Gör så här:
1. Placera knivsliparen på en plan och stabil yta.
2. En hand håller kniven och en hand på handtaget.
3. Placera bakre änden av bladet i "V"-slipen med metallknivar " 1 ".
4. Lägg precis tillräckligt med tryck på kniven för att få kontakt med metallhjulet.
5. Dra knivbladet bakåt mot dig i en enkel rörelse.
6. Upprepa 3-5 gånger och sätt sedan bladet i "V"-slipen med keramikhjul.
7. Upprepa steg 4 till 6.
Observera:
Slipa, skärp aldrig en otvättad kniv.
Slipa inte keramiska blad eller tandade blad.
Vrid eller flytta inte bladet fram och tillbaka i slipskivorna.
Lägg lätt tryck på bladet under slipning för bästa resultat.
De vita keramikhjulen kan bli fläckiga efter slipning.
Tvätta keramikhjulen regelbundet med fettlösande medel för att ta bort beläggningen som bildas på hjulet efter skärpning.
Mått - ca L20cm, B6cm, H6,5cm
Material - Skaft: tål 18/10, stål 18/0, ABS
Slipa knivar i 2 steg
Slipa och förläng livslängden
Kommer i gåvokartong